Pohjallisterapia Nummelassa

Jalkaterapeutti Päivi Laitinen tarjoaa asiantuntevaa pohjallisterapiaa Nummelassa. Hoito alkaa jalkojen tutkimuksella, minkä pohjalta suunnittelemme yksilölliset tukipohjalliset. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Jalkojen tutkimus

tutkiminen.jpgTutkimme alaraajojen ongelmia ja arvioimme pohjallisen tarvetta biomekaanisten tutkimusten avulla. Jalkojen digitaalinen skannaus sekä biomekaaniset tutkimukset tehdään aina ennen yksilöllisten tukipojallisten valmistusta.

Yksilölliset OrthoPodo-tukipohjalliset

skannauscopy.jpgYksilölliset OrthoPodo-tukipohjalliset korjaavat jalkojen virheasentoja, ehkäisevät virheasentojen syntymistä sekä tasapainottavat jalkojen kuormitusta. OrthoPodo-tukipohjalliset valmistetaan laadukkaasta Memoflex-materiaalista (EVA).

tietokone.jpg

Yksilöllisillä OrthoPodo-tukipohjallisilla voidaan ratkaista monia jalkojen ongelmia. Jalkojen kaarirakenteista ja niiden muutoksista aiheutuvia ongelmia ovat esim. kovettumat, känsät, vaivaisenluu, plantaarifaskiitti (luupiikki), Mortonin neurooma (päkiän hermopinne) sekä polvien ja alaselän kiputilat.

Asiakkaiden kokemuksia pohjallisten käytöstä

pohjallinen.jpgAnalysoitavia asiakaspalautelomakkeita oli yhteensä 50 kpl kahdelta eri aikajaksolta. Palautteet kerättiin noin 3 kk OrthoPodo-tukipohjallisten käytön jälkeen ns. jälkikontrollikäynnillä.

Hoitoon tulon syy: Pohjallisterapiaan hakeutumisen yleisimmät syyt olivat kivut jalkaterän ja nilkan alueella. Myös selkä- ja polvikivut olivat usein hoitoon tulon syynä.

Pohjallisten käyttöaika: Pohjallisten käyttöaika vaihteli 1 tunnista 16 tuntiin vuorokaudessa.

Alkuperäisen ongelman poistuminen tai lievittyminen: Vastaajista 40 %:lla (20 kpl) alkuperäinen ongelma oli poistunut ja 52 %:lla (26 kpl) ongelma oli osittain poistunut tai lievittynyt. 8 % (4 kpl) vastanneista ei osannut sanoa, oliko tukipohjallisilla ollut vaikutusta alkuperäiseen ongelmaan.

Niillä, jotka olivat käyttäneet OrthoPodo-tukipohjallisia 8-9 h/vrk, ongelmat ja kivut olivat poistuneet kokonaan. Niillä, jotka käyttivät tukipohjallisia keskimäärin 5 h/vrk, ongelmat ja kivut olivat lievittyneet.

Yhteenveto: Asiakaskyselypalautteiden perusteella voidaan todeta, että OrthoPodo-tukipohjallisten vaikuttavuus on ollut hyvä: yli 90 % kyselyyn vastaajista oli päässyt kokonaan tai osittain eroon alkuperäisestä ongelmasta tai kivusta.

Asiakkaat antoivat hyvää palautetta palvelusta sekä pohjallisten toimivuudesta. Kahdessa palautteessa harmiteltiin, että pohjalliset eivät sovi kaikkiin jalkineisiin.